Tiedot

Open Food Facts -tietokanta on Open Database License -lisenssin alaisuudessa.
Tietokannan yksilöllinen sisältö on Database Contents License -lisenssin alaisuudessa.
Tuotekuvat ovat Creative Commons Attribution ShareAlike licence -lisenssin alaisuudessa. Ne saattavat sisältää tekijänoikeuden tai muun oikeuden alaisia graafisia elementtejä, jotka joissain tapauksissa saa kopioida (lainausoikeudet tai kohtuullinen käyttö).

Lue Käytön ja uudelleenkäytön ehdot ja edellytykset ennen kuin uudelleen käytät tietoja.

Olemme erittäin kiinnostuneita oppimaan mihin Open Food Facts -tietoja käytetään. Se ei ole välttämätöntä, mutta arvostaisimme erittäin paljon, jos kertoisit meille uudelleenkäytöistäsi, jotta voimme jakaa ne Open Food Facts -yhteisölle.

Open Food Facts -tietojen viennit

Tietokantavedokset ja -viennit luodaan öisin.

Tietoa MongoDB-vedoksen ja CSV-vientien eri kentistä on saatavilla osoitteesta https://world.openfoodfacts.org/data/data-fields.txt

MongoDB-vedos

Kaikkien tuotteiden tiedot ovat saatavilla MongoDB tietokantavedoksena.

Linkki
https://static.openfoodfacts.org/data/openfoodfacts-mongodbdump.tar.gz
sha256sum
https://static.openfoodfacts.org/data/sha256sum
md5sum
https://static.openfoodfacts.org/data/md5sum

Muutosten vienti

Päivittäiset muutosten viennit ovat saatavilla viimeiseltä 14:ltä päivältä. Luettelo tällä hetkellä saatavilla olevista muutostiedostoista löytyy osoitteesta https://static.openfoodfacts.org/data/delta/index.txt. Jokainen rivi vastaa tiedostoa, joka on saatavilla osoitteesta https://static.openfoodfacts.org/data/delta/{tiedostonnimi}. Tiedostonnimi sisältää UNIX-aikaleiman ensimmäisestä ja viimeisestä muutoksesta, jotka sisältyvät JSON-tiedostoon, jotta muutostiedostot voidaan tuoda (purkamisen jälkeen) aakkosjärjestyksessä komennolla mongoimport.

Huomioi, että mongoexport-komennon luonteen takia muutostiedostot eivät voi kertoa poistetuista tuotteista. Poistaaksesi poistetut tuotteet tietokannastasi sinun täytyy tuoda täysi MongoDB-vedos.

Tietojen CSV-vienti

Tiedot kaikille tuotteille tai osalle tuotteista voi ladata CSV-muodossa (luettavissa OpenOfficella, Excelillä ja monella muulla ohjelmistolla) tarkennetun haun lomakkeella.

Linkki
https://static.openfoodfacts.org/data/en.openfoodfacts.org.products.csv

Tiedoston merkistökoodaus on Unicode UTF-8. Kenttien erottimena on <sarkain>.

Tietojen RDF-vienti

Tietokanta on myös saatavilla RDF-muodossa. ilmoitus ranskaksi.

Linkki
https://world.openfoodfacts.org/data/en.openfoodfacts.org.products.rdf

Live JSON API

Myös JSON API on saatavilla tuotteen tietojen lukemiseen. Tämä API on erityisesti käytössä Open Food Facts mobiilisovelluksessa iPhonelle ja Androidille.

Muutamme API:a ajan myötä, mutta huolehdimme yhteensopivuudesta vanhojen versioiden kanssa. Kerro meille, jos käytät sitä, jotta voimme kertoa sinulle mahdollisista muutoksista.

URL-osoite tuotteen tietojen lukemiseen: https://world.openfoodfacts.org/api/v0/product/[viivakoodi].json

Esimerkki: https://world.openfoodfacts.org/api/v0/product/737628064502.json

Lisää dokumentaatiota on saatavilla Wikistä. (Tärkeä huomio: sivu on jaettu alisivuihin READ (luku) ja WRITE (kirjoitus)). Parempaa dokumentaatiota kehitetään, jossa on käyttötapauksia tuotteen näyttämiselle, ja käyttäjiesi antamiseksi lisätä tarvittavat tiedot Nutri-Scoren, NOVA-ryhmien ja lisäaineiden saamiseksi. Löydät sen tästä linkistä.

Voit käyttää API:a tuotannossa, kunhan 1 API-kutsu = 1 oikea viivakoodin lukeminen käyttäjältä. Kaikki yritykset kaapia tietokantaa API:a käyttämällä estetään erittäin todennäköisesti, sillä päivittäiset viennit ovat saatavilla tältä samaiselta sivulta.

HTTP-otsikon lähettäminen API-kutsusi kanssa on myös hyvä tapa, jolla voimme ottaa yhteyttä, jos ongelmia ilmenee.

Jos olet epävarma jostakin, tai sinulla on kysymyksiä (hölmöjä kysymyksiä ei ole), voit esittää kysymyksesi Slackissä :-)

Android ja IPhone mobiilisovellukset

Koodi Open Food Facts -mobiilisovellukselle on saatavilla GitHubista (Android ja iOS). Sovelluksen avulla käyttäjät voivat lukea tuotteiden viivakoodeja, katsella tuotetietoja, ja ottaa ja lähettää kuvia ja tietoja puuttuvista tuotteista.

iOS-sovellus on kehitetty Swift-kielellä.

Android-sovellus on kehitetty Java-kielellä.

Voit uudelleen käyttää koodia (se on avointa lähdekoodia), ja auttaa meitä parantamaan sitä, kaikille, koko planeetalla.

Kääreet ja SDK

Meillä on todennäköisesti kääre lempiohjelmointikielellesi. Jos on, voit käyttää ja parantaa sitä. Jos ei ole, voit auttaa luomaan sen.

Niiden avulla voit käyttää tietoja, sekä antaa käyttäjillesi mahdollisuuden lähettää uusia tietoja

Keskustelu tiedoista, API:sta ja vienneistä

Voit liittyä Open Food Facts Slack -keskusteluryhmään, joka on ensisijainen tapa kysyä kysymyksiä ja keskustella API:sta.

Voit myös liittyä postituslistalle keskustellaksesi API:sta ja vienneistä, kertoaksesi meille uudelleenkäytöistäsi, ja saadaksesi ilmoituksen parannuksista tai muutoksista API:in. Lähetä tyhjä sähköposti osoitteeseen api-subscribe@openfoodfacts.org liittyäksesi.

Yhteystiedot

Tietoihin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen contact@openfoodfacts.org