Usein Kysytyt Kysymykset

Joitain vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin. Jos kysymystäsi ja sen vastausta ei ole listattu alla, voit lähettää sen sähköpostilla osoitteeseen contact@openbeautyfacts.org tai Idea Foorumille.

Miten voin ottaa yhteyttä Open Beauty Facts -tiimiin, kysyä kysymyksiä tai tehdä ehdotuksia?

Voit kysyä kysymyksiä, tai tehdä ehdotuksia Idea Foorumilla, tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostilla: contact@openbeautyfacts.org

Ovatko tuotteiden tiedot ja data vahvistettuja?

Tiedot ja data ovat Open Beauty Facts -osallistujien lähettämiä. Osallistujat lähettävät myös kuvia tuotteesta, sen merkeistä, ainesosaluetteloista ja terveys- ja kauneusväitteistä. Epäselvissä tapauksissa vierailijat voivat itse tarkistaa tarkkuuden, ja jos virheitä löytyy, he voivat korjata ne saman tien.

Mahdollisten virheiden tunnistamisen helpottamiseksi lisäämme automaattisia tarkistuksia asteittain. esim. jos tuotteen ainesosat eroavat merkittävästi muista tuotteista samassa luokassa, kyseessä voi olla virhe.

Voinko lisätä tuotekuvia tai -tietoja valmistajan sivustolta, nettikaupoista tai muilta sivustoilta?

Lähes kaikki muut sivustot kieltävät tietojensa ja kuviensa kopioinnin ja uudelleenkäytön, ja se on itseasiassa syy, miksi luomme Open Beauty Factsia: tehdäksemme kaiken tämän tiedon kaikkien saatavaksi kaikkiin käyttöihin.

Pyydämme oikeudellisten ongelmien välttämiseksi, että osallistujat lisäävät vain itsensä ottamia kuvia, ja vain tietoja jotka löytyvät tuotteen pakkauksesta ja etiketistä.

Olen kosmetiikkatuotevalmistaja, voinko lisätä omia tuotteitani?

Kyllä! Ainoa ehto on hyväksyä, että tiedot ja kuvat tulevat saataville avoimen lisenssin alaisuuteen. (katso Osallistumisehdot)

Jos sinulla on suuri määrä tuotteita lisättäväksi (enemmän kuin 50), voimme yrittää löytää keinon lisätä tuotteet ja niiden tiedot automaattisesti. Ota meihin yhteyttä, ja voimme keskustella, miten voisimme edetä: contact@openbeautyfacts.org

Mitkä ovat erot muihin verkkosivustoihin, palveluihin ja mobiilisovelluksiin, jotka jo mahdollistavat kosmetiikkatuotteiden tietojen tarkastelun?

Huomattavin ero on meille kriittinen: tietomme ovat vapaasti saatavilla kaikille ja kaikkiin käyttöihin. Sitä kutsutaan avoimeksi dataksi.

Lähes kaikki muut sivustot, palvelut ja sovellukset kieltävät muita kopioimasta ja uudelleen käyttämästä tietojaan. Päinvastoin, ne mustasukkaisesti pitävät tiedot itsellään. Lähes kaikissa tapauksissa, niiden käyttöehdot nimenomaisesti kieltävät tietojen ei-henkilökohtaisen käytön, sekä kaikenlaisen poiminnan kaikista tiedoista tai osista tietoja.

Pidämme kosmetiikkatuotteiden tietoja liian tärkeinä ja hyödyllisinä pidettäväksi lukittuna kassakaapissa. Joten päätimme tehdä täysin päinvastaisesti: emme pelkästään salli tietokannan käyttöä ja uudelleenkäyttöä, vapaasti ja ilman maksua, kaikille ja kaikkiin käyttöihin (mukaan lukien kaupalliseen), vaan kannustamme siihen!

Tietojen asettaminen julkisesti saataville (tunnetaan avoimena datana) mahdollistaa yksilöiden, yhdistysten, yritysten, tutkijoiden jne. joka puolelta maailmaa, keksiä ja kehittää tiedoille sovelluksia, joita me emme varmasti olisi koskaan osanneet ajatellakaan.

Mikä on Open Beauty Factsin talousmalli

Osallistujat ovat vapaaehtoisia. Heidän osallistumisensa kerätään avoimeen tietokantaan, jota voi käyttää kaikki ja kaikkiin käyttöihin. (katso Uudelleenkäytön ehdot)

Kaikki (mukaan luettuna, mutta ei pelkästään Open Beauty Facts -osallistujat ja -luojat) voivat siis jakaa ja/tai käyttää uudelleen tietoja, verkkosivustojen, palveluiden, ohjelmistojen ja mobiilisovellusten rakentamiseen, tai artikkelien ja tutkimusten kirjoittamiseen. He ovat vapaita asettamaan tuotoksensa vapaasti saataville, tai myymään tai kaupallistamaan ne (esim. mainoksilla), kunhan he kunnioittavat uudelleenkäytön ehtoja.

Onko sinulla muita kysymyksiä? Kysy ne!